Dana 19. prosinca 2023. godine u Multimedijskom centru KBC Sestre milosrdnice na sastanku Kolegija glavnih medicinskih sestara i tehničara, predstavljen je prvi broj Sestrinskog glasnika Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice. Glasnik je predstavila pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo – glavna sestra KBC-a Sestre milosrdnice, Biserka Režek, mag. med. techn., i zahvalila svima koji su sudjelovali i pomogli u izlasku ovog prvog, povijesnog broja za sestrinstvo KBC-a Sestre milosrdnice.

KBC Sestre milosrdnice jedna je od najstarijih zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj u kojoj se sestrinstvo razvijalo usporedno s razvojem ustanove. Na kraju 2023. godine realizirali smo profesionalne uspjehe i izazove s kojima smo bili zaokupljeni tijekom proteklih 365 dana. Unatoč tome, ostali smo predani u pružanju stručne, kvalitetne i sigurne zdravstvene njege pacijentima KBC-a Sestre milosrdnice što je jedan od temelja sestrinske profesije.

U prvom broju Sestrinskog glasnika objedinili smo tekstove u kojima su implementirane stručne i znanstvene aktivnosti s kojima se sestrinstvo neprekidno bavi. Izdvojili smo najvažnije činjenice na nekoliko stranica, jer mnogo je toga na što smo u svome radu ponosni i vjerujemo da će čitateljstvo dobiti širu sliku onoga što sestrinstvo KBC-a Sestre milosrdnice jest.

Želimo Vam uspješnu Novu godinu!

Uredništvo

CategoryKBCSM, Općenito