U predavaonici Zavoda za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli KBC-a Sestre milosrdnice 07. listopada 2022. godine uspješno je održan četvrti po redu tečaj „Korištenje i održavanje anestezioloških uređaja“. Tečaj trajne edukacije i obnove znanja proveden je u suradnji s Udrugom „Tomislav Halapir“, a namijenjen je medicinskim sestrama i tehničarima koji u svakodnevnom radu koriste anesteziološki uređaj te sudjeluju u radu COVID odjela.

Osnovni cilj tečaja bio je prije svega proširivanje postojećih, ali i stjecanje novih znanja i vještina iz područja korištenja i održavanja anesteziološkog uređaja, ali i ostale aktualne teme vezane uz anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli. Trajna edukacija olakšat će svakodnevni rad zdravstvenim djelatnicima, što u konačnici dovodi do podizanja kvalitete zdravstvene skrbi.

Sam tečaj bio je strukturiran od teorijskog dijela te praktičnog dijela, koji je proveden kroz vježbe u grupama. Nakon Uvodne riječi voditeljice tečaja, glavne sestre Zavoda za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli Sabine Babić, predavači su program nastavili nizom edukativnih, inovativnih i zanimljivih predavanja.

I ove godine tečaj je ispunio sva očekivanja organizatora, ali i sudionika, što potvrđuje potrebu za ponovnom i kontinuiranom edukacijom te stalnim profesionalnim napretkom. Usavršavanje u svim segmentima rada anestezioloških tehničara predstavlja imperativ zdravstvenog sustava zbog svakodnevnih složenih izazova i rapidnog tehnološkog razvoja.

Pripremila: Valentina Ješić, mag. med. techn., Zavod za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli