Od 27.-29.10. 2022., u Amadria Conference Park, Opatija, održao se Godišnji kongres Hrvatskog društva za vaskularnu kirurgiju HLZ-a i Kongres medicinskih sestara i tehničara vaskularne kirurgije.

S Klinike za kirurgiju KBCSM, kongresu je nazočilo 7 medicinskih sestara/tehničara s Odjela za vaskularnu kirurgiju i Odjela operacijski blok te vaskularni kirurzi. Naše medicinske sestre/tehničari bili su aktivni predavači ili su predstavili svoje postere. U nastavku popis predavanja i poster prezentacija.

1. Znanje o prevenciji bolničkih infekcija i mjerama kontaktne izolacije, Kristina Žužul
2. Komunikacijske vještine u radu zdravstvenih djelatnika, Denis Šoštarek
3. Dijabetičko stopalo, prikaz slučaja, Leon Ptičar
4. Uzročno posljedična veza s amputacijama kao krajnjim ishodima liječenja kod bolesnika sa šećernom bolesti, Marija Bošnjak
5. Komunikacijske vještine, Anela Ležaić, Ada Švigir
6. Važnost i uloga operacijske medicinske sestre/tehničara tijekom karotidne endarterektomije, Marija Bolotin, Martin Bašić

I ove godine imali smo priliku sudjelovati i razmijeniti iskustva sestrinske prakse iz područja vaskularne kirurgije sa medicinskim djelatnicima svih bolničkih ustanova Republike Hrvatske i Slovenije. Posebno su korisne bile radionice o suvremenom zbrinjavanju kroničnih rana i predavanja o hiperbaričnoj oksigenoterapiji te predavanja medicinskih sestara instrumentarki o novim procedurama u intervencijskoj radiologiji.

Zahvaljujemo Upravi KBCSM, koja nam je omogućila odlazak na ovu korisnu edukaciju.

Čestitke našim instrumentarkama Aneli Ležaić i Adi Švigir čiji je poster proglašen najboljim u sestrinskoj kategoriji.

Izvješće priredila: Elzika Radić

CategoryOpćenito