Članovi kolegija medicinskih sestara i srodnih profesija KBC- a Sestre milosrdnice, od 13. do 15. listopada 2022.godine, bili su u stručnom posjetu KBC – u Rijeka. Taj posjet jedan je u nizu stručnih posjeta kliničkim bolničkim centrima koji se organiziraju u cilju upoznavanja s radom i organizacijom službe sestrinstva i srodnih profesija, radnim procesima i sustavima podrške u srodnim ustanovama.
U stručnom posjetu KBC – u Rijeka bilo je dvadeset i pet glavnih sestara i njihovih suradnika, djelatnika KBC – a Sestre milosrdnice. Nakon dolaska u Rijeku i dočeka od strane Pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo, Snježane Juričić, dipl. med. techn., i njezinih suradnika organiziran je obilazak novoizgrađenih prostora Klinike za ženske bolesti i porodnišvo, ostalih klinika i zavoda na lokalitetima Sušak i Rijeka. U razgledavanje i radne sastanke bile su uključene kolegice/ge istovjetnih djelatnosti KBC – a Rijeka.
Nakon obilaska organizirano je zajedničko druženje na kojem je ravnatelj KBC – a Rijeka prof. dr. sc. Alen Ružić, srdačno pozdravio goste i izrazio dobrodošlicu, te iskazao zadovoljstvo susretom glavnih sestara ovih ustanova. Osim što se zahvalio gostima na dolasku, podržao je ovakve susrete i nastojanja da se razmjene iskustva, podijele znanja o dobroj organizaciji i kliničkoj praksi te uspostave trajni kontakti i suradnja.
Ovaj susret nastavljen je uz zajedničko druženje i okrepu, a razmjena iskustava između glavnih sestara klinika, zavoda i pratećih službi ocijenjena je obostrano korisnom. Jedan od zaključaka ovog posjeta bila je i najava skorog zajedničkog susreta glavnih sestara KBC – a Rijeka i KBC – a Sestre milosrdnice u KBC – u Zagreb.
Osim stručnog programa i posjeta KBC – u Rijeka članovi Kolegija imali su priliku razgledavati grad Rijeku i svetište Majke Božje Trsatske, uz stručno vodstvo. Slobodno vrijeme provodilo se u zajedničkom druženju i večeri u prekrasnom gradu Opatiji.

Izviješće pripremila:
Željka Benceković, mag. med. techn.

CategoryOpćenito