Dana 10. svibnja 2024. godine u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice obilježeni su Međunarodni dan sestrinstva i Međunarodni dan primalja svečanim programom uz glazbenu izvedbu.

U fokusu svih predavanja bila je sigurnost te su predavači naglašavali različite dimenzije sigurnosti kroz iznimno korisna predavanja za medicinske sestre i primalje. Uvodni pozdrav održala je pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo – glavna sestra bolnice, Biserka Režek, univ. mag. admin. sanit., kao i prvo izlaganje po redu u koje je uklopljeno i opsežno godišnje izvješće uz osvrt na prošlost, sadašnjost i budućnost sestrinstva bolnice. Pozdrav svima prisutnima uputio je u ime ravnatelja, prof. dr. sc. Davor Vagića,  zamjenik ravnatelja doc. dr. sc. Neven Tučkar kojemu zahvaljujemo na uistinu poticajnim riječima. O primaljstvu kroz vrijeme i ključnoj ulozi primalja te novostima iz klinike govorila je Blaženka Sumpor, mag. med. techn., glavna sestra Klinike za ženske bolesti i porodništvo. Željka Benceković, univ. mag. admin. sanit., osvijestila nas je o značaju medicinskih sestara u osiguranju sigurnosti. Važnosti zaštite osobnih podataka dotaknula se i Jasenka Surla, mag. iur., a kibernetičke sigurnosti Tomislav Karakaš, mag. oec. Doc. dr. sc. Luka Maršić govorio je o temi koja je potaknula mnoge na razmišljanje, a radi se o “homo faberu” i “homo ludensu”.

Na kraju svečanog programa, održana je druga po redu promocija mentora u sestrinstvu i primaljstvu pod vodstvom Josipe Čorić, bacc. med. techn., mentora stručnjaka.

Zahvaljujemo predsjedniku HKMS, Mariju Gaziću, što je svojim prisustvom uveličao proslavu.

Hvala Upravi bolnice, predstojnicima klinika i zavoda, glavnim sestrama klinika i zavoda, svim medicinskim sestrama, primaljama i srodnim profesijama Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice na dolasku.

CategoryUncategorized