Posjet učenika Medicinske škole Šibenik KBC-u Sestre milosrdnice

kbcsm posjeta ucenika medicinske skole sibenik 2015-6 featuredPripremila: Željka Benceković, dipl.med.techn

Dana 06.lipnja 2015.g. KBC Sestre milosrdnice posjetili su učenici 3A i 3D Medicinske škole Šibenik. U okviru kurikuluma medicinskih sestara-medicinskih tehničara opće njege, predviđen je posjet KBC-u.  Za posjet su odabrali KBC Sestre milosrdnice te smo zamoljeni da primimo učenike da posjete odjel: pedijatrije, kirurgije, neurokirurgije, interne, JIL-a, dijalize, onkologije, hematologije , sterilizacije i OHB-a. Iz Medicinske škole Šibenik došlo je 58 učenika i 3 stručna nastavnika zdravstvene njege, a dočekale su ih glavne sestre klinika/zavoda koje su posjećivali i sestra za edukaciju.

Nakon okupljanja u predavaonici Klinike za unutarnje bolesti , kroz kratko predavanje upoznati su s poviješću, ustrojem i  djelatnošću KBC Sestre milosrdnice, a poseban osvrt u izlaganju bio je na sestrinstvo. Glavni tehničar središnje jedinice za intenzivno liječenje održao je predavanje naziva: „24 sata u JIL-u“ u kojem ih je kroz slike i film upoznao sa specifičnostima zdravstvene njege i organizacijom rada medicinskih sestara u JIL-u.

Poslije toga je organiziran obilazak klinika/zavoda u pratnji nastavnika i medicinskih sestara KBC-a. Tijekom posjeta učenici su pokazali veliki interes za sadržaje koji su im predstavljeni i zadivili nas svojom motiviranošću i disciplinom.

Na kraju posjeta smo se još jednom okupili da međusobno razmijenimo obostrane  pozitivne dojmove ovog posjeta.