Posjet učenika Medicinske škole Šibenik KBC-u Sestre milosrdnice

Pripremila: Božica Leško, bacc. med. techn.

Učenici 3. razreda Medicinske škole Šibenik, smjer medicinska sestra opće njege, dana 28. svibnja 2016. godine posjetili su KBC Sestre milosrdnice. Za posjet su odabrali klinike za: urologiju, pedijatriju, neurokirurgiju, kirurgiju, sterilizaciju, Objedinjeni hitni bolnički prijem (OHBP) te Odjel hematologije, Klinike za unutarnje bolesti.

U posjet je došlo je 33 učenika u pratnji 3 stručna nastavnika, a dočekale su ih medicinske sestre, predstavnice  klinika/odjela koje su planirali posjetiti: Alma Redžepagić, bacc .med. techn. (Klinika za urologiju), Mirjana Križan, bacc. med. techn. (Klinika za neurokirurgiju), Robert Ipša, bacc. med. techn. (Objedinjeni hitni prijem). Posjet je koordinirala Božica Leško, bacc. med. techn., glavna sestra Klinike za bolesti srca i krvnih žila.

Nakon okupljanja u predavaonici Klinike za bolesti srca i krvnih žila, učenici su upoznati s poviješću, ustrojem i djelatnošću KBC Sestre milosrdnice, a nakon toga je njihova nastavnica-mentorica,  Snježana Žaja, bacc. med. techn., koje je bila i voditeljica posjeta, zahvalila na gostoprimstvu, naglasivši pozitivna iskustva vezana uz dosadašnje posjete KBC-u Sestre milosrdnice, te predala prigodni poklon u ime Medicinske škole Šibenik.

Obilazak klinika/odjela organiziran je u manjim grupama u pratnji nastavnika i medicinskih sestara KBC Sestre milosrdnice, a na svakoj klinici/odjelu upoznati s radom i ustrojem te klinike/zavoda.

Nakon posjeta OHBP-u i izlaganja o prijemu hitnog, vitalno ugroženog bolesnika i njegovog zbrinjavanja, grupa učenika izrazila je želju da vide intezivnu kardiološku skrb, gdje su upoznati s timskim radom na odjelima kardiologije.

Nakon svih obilaska još jednom  smo se okupili u predavaonici, izmijenili dojmove, te je slijedilo zajedničko fotografiranje ispred glavne zgrade KBC-a Sestre milosrdnice.