Osnovano Društvo uroloških medicinskih sestara i tehničara

Pripremila: Alma Redžepagić, bacc.med.techn.

U Opatiji  je, u sklopu Urološkog simpozija 20. svibnja 2016.godine, održana osnivačka skupština Društva uroloških medicinskih sestara i tehničara.

Osnivačku skupštinu Društva uroloških medicinskih sestara i tehničara pozdravila je predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara Tanja Lupieri, koja je podržala inicijativu za osnivanjem društva, te upoznala prisutne s djelovanjem HUMS –a, kao i o prednostima udruživanja medicinskih sestara u tu, najveću i najstariju strukovnu udrugu u Republici Hrvatskoj. Na osnivačkoj skupštini su izabrani predsjednica Društva:  Radmila Vrbat, bacc.med.techn. glavna sestra Zavoda za urologiju KB Sveti Duh, tajnica Društva Alma Redžepagić, bacc.med.techn. glavna sestra Klinike za urologiju KBC Sestre milosrdnice, te izvršni odbor Društva uroloških medicinskih sestara.

Od 29. rujna do 2. listopada 2016. održana je Konferencija vodstva Hrvatske udruge medicinskih sestara na Visu, na kojoj su sudjelovale predsjednica Društva: Radmila Vrbat, bacc.med.techn i tajnica Društva: Alma Redžepagić, bacc.med.techn. Društvo uroloških medicinskih sestara i tehničara je predstavljeno na Glavnom odboru i Skupštini HUMS-a, nakon čega je jednoglasno potvrđeno dijelom Stručnog društva HUMS –a.

Osnivanje Društva uroloških medicinskih sestara dugo je očekivano te je dočekano s velikim zanimanjem od strane medicinskih sestara i tehničara. Radu ovog društva mogu se pridružiti svi koji žele svojim znanjem i iskustvom pridonijeti promicanju zdravstvene njege uroloških bolesnika, a sve za dobrobit naših bolesnika.

 

Konferencija vodstva HUMS-a, Vis, 29. rujna- 02. listopada 2016.