Izvještaj s Tečaja trajne edukacije: ,,Multidisciplinarno zbrinjavanje bolesnika s oboljenjima središnjeg živčanog sustava“

Pripremila: Tanja Bokšić, bacc. med. techn.

Udruga medicinskih sestara i tehničara neurokirurgije Hrvatske 06. svibnja 2016. organizirala je Tečaj trajne edukacije za medicinske sestre i tehničare pod nazivom ,,Multidisciplinarno zbrinjavanje bolesnika s oboljenjima središnjeg živčanog sustava“. Tečaj je održan u predavaonici Klinike za neurokirurgiju KBC Sestre milosrdnice i prisustvovalo mu je 50 medicinskih sestara i tehničara iz cijele Hrvatske.

Tečaj je otvorila predsjednica Udruge Biljana Kurtović, mag. med. techn. pozdravnim govorom, a riječi dobrodošlice sudionicima tečaja su uputili doc. dr. sc. Dijana Zadravec, zamjenica ravnatelja KBC Sestre milosrdnice, zamjenik predstojnika Klinike za neurokirurgiju, dr. sc. Vatroslav Čerina i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Biserka Režek, dipl. med. techn.

Cilj Tečaja bio je utvrditi i proširiti znanja i vještine, razmijeniti iskustva i poboljšati kvalitetu zdravstvene skrbi neurokirurških bolesnika.

Tečaj je bio multidisciplinaran, te su liječnici neurokirurzi i neurolozi govorili o tumorima središnjeg živčanog sustava, cerebralnim aneurizmama, cerebrovaskluarnom inzultu i dijagnostici kod navedenih oboljenja, a medicinske sestre i tehničari neurokirurgije, neurologije i jedinice intenzivnog  liječenja govorili su o specifičnostima zdravstvene njege takvih bolesnika.

Nakon Tečaja održana je redovna skupština Udruge medicinskih sestara i tehničara neurokirurgije Hrvatske na kojoj je izabrana dopredsjednica Martina Kolačko, dipl. med. techn. (Neurokirurgija, OB Varaždin).