Sestrinstvo KBCSM http://sestrinstvo.kbcsm.hr Web stranice medicinskih sestara i srodnih profesija KBC Sestre milosrdnice Wed, 21 Mar 2018 07:30:04 +0000 hr-HR hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.6.1 Izvješće: 6. Hrvatski urološki kongres i 2. Kongres Društva uroloških medicinskih sestara/tehničara http://sestrinstvo.kbcsm.hr/izvjesce-6-hrvatski-uroloski-kongres-i-2-kongres-drustva-uroloskih-medicinskih-sestaratehnicara/ http://sestrinstvo.kbcsm.hr/izvjesce-6-hrvatski-uroloski-kongres-i-2-kongres-drustva-uroloskih-medicinskih-sestaratehnicara/#comments Wed, 21 Mar 2018 07:15:03 +0000 Ela Vujanić http://sestrinstvo.kbcsm.hr/?p=2959 U Poreču, u hotelu Parentium, od 12. do 15. 10. 2017. godine održan je 6. Hrvatski urološki kongres i 2. Kongres Društva uroloških medicinskih sestara i tehničara s međunarodnim sudjelovanjem. Kongres su svečano otvorili predsjednik Hrvatskog urološkog društva prof. dr. sc. Boris Ružić i tajnik Društva doc. dr. sc. Igor Tomašković.

Sestrinski dio Kongresa započeo je uvodnom riječi predsjednice Društva uroloških medicinskih sestara i tehničara (DUMSIT) Radmile Vrbat, bacc. med. techn. Pozdravne riječi održale su Slava Šepec, predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara, i Tanja Lupieri, predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara. U sestrinskom dijelu Kongresa održano je mnoštvo predavanja s raznim temama iz područja sestrinstva vezanim za njegu uroloških bolesnika. Osim  medicinskih sestara iz Hrvatske, Skupu su se odazvale i medicinske sestre i tehničari iz susjednih država, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Posebno smo ponosni na činjenicu da je Klinika za urologiju KBC – a Sestre milosrdnice imala devet sudionika sa šest predavanja:

 • Zdravstvena njega kod otvorene operacije mokraćne cijevi (uretre) – Tomislav Sekopet, Pamela Križančić
 • „Burn – out“ sindrom na radnom mjestu u zdravstvu – Jadranka Hodak
 • Prehrana bolesnika s bubrežnim kamencima – Alma Redžepagić, Antonio Čupen
 • Cistinska urolitijaza – Ana Stipančić
 • Primjena ultrazvučnog litotriptora u endoskopskom liječenju urolitijaze – Drita Lisjak, Antonio Gašpar
 • Intravezikalna terapija karcinoma mokraćnog mjehura – Ivanka Santini

Poreč smo napustili bogatiji za nova iskustva, znanja i prijateljstva.

Izvješće pripremila: Ivanka Santini, bacc. med. techn.

]]>
http://sestrinstvo.kbcsm.hr/izvjesce-6-hrvatski-uroloski-kongres-i-2-kongres-drustva-uroloskih-medicinskih-sestaratehnicara/feed/ 0
Izvješće s interaktivne radionice: “Asertivna komunikacija i davanje povratne informacije” http://sestrinstvo.kbcsm.hr/izvjesce-s-interaktivne-radionice-asertivna-komunikacija-i-davanje-povratne-informacije/ http://sestrinstvo.kbcsm.hr/izvjesce-s-interaktivne-radionice-asertivna-komunikacija-i-davanje-povratne-informacije/#comments Tue, 13 Mar 2018 07:14:53 +0000 Ela Vujanić http://sestrinstvo.kbcsm.hr/?p=2947 Dana 27. veljače 2018. godine, u Kongresnom centru Forum, u Zagrebu, održana je radionica pod nazivom: “Asertivna komunikacija i davanje povratne informacije.” Na radionici su sudjelovale medicinske sestre Klinike za kirurgiju Kropf Ruth Josipa i Galeković Klara. 

Predavanja o kvalitetnoj komunikaciji prethodila su radionicama na kojima smo vježbali načine uspješne komunikacije. Naglasak je bio usmjeren na povratnu informaciju ili feedback koji slušatelj odašilje govorniku za vrijeme i nakon razgovora. Reakcije slušatelja mogu biti svjesne, nesvjesne, verbalne i neverbalne, a govorniku ukazuju na to kako smo doživjeli informaciju.

Vještine uspješne komunikacije koje smo naučili kroz ovu radionicu pridonijet će kvaliteti komunikacije u svakodnevnom radu u odnosu s timom i suradnicima na odjelu, kao i prema bolesniku i njegovoj obitelji.

Izvješće pripremila: Ruth Josipa Kropf, bacc. med. techn.

]]>
http://sestrinstvo.kbcsm.hr/izvjesce-s-interaktivne-radionice-asertivna-komunikacija-i-davanje-povratne-informacije/feed/ 0
Izvješće: 4. Simpozij Hrvatskog društva za digestivnu kirurgiju u Poreču http://sestrinstvo.kbcsm.hr/izvjesce-4-simpozij-hrvatskog-drustva-za-digestivnu-kirurgiju-u-porecu/ http://sestrinstvo.kbcsm.hr/izvjesce-4-simpozij-hrvatskog-drustva-za-digestivnu-kirurgiju-u-porecu/#comments Tue, 13 Mar 2018 07:10:24 +0000 Ela Vujanić http://sestrinstvo.kbcsm.hr/?p=2914 U periodu od 23. do 25. veljače 2018. godine u Poreču se održavao 4. Simpozij Hrvatskog društva za digestivnu kirurgiju s temom „Infekcije u digestivnoj medicini.“ Predavanja su održali liječnici iz KBC – a Zagreb, KB – a Dubrava, KBC – a Rijeka, OB – a Varaždin te KBC – a Sestre milosrdnice. Gosti predavači dolazili su iz UKC – a Maribor (Univerzitetski klinički centar), KCS – a Beograd (Klinički centar Srbije) i iz Londona.

Prim. dr. sc. Tajana Pavić, iz KBC – a Sestre milosrdnice, održala je predavanje „Imaju li endoskopske tehnike ulogu u liječenju pankreatitisa?“ Simpoziju su prisustvovale i medicinske sestre Klinike za kirurgiju KBC – a Sestre milosrdnice.

Uloga medicinske sestre u prevenciji infekcija kirurške rane izrazito je velika, bilo da se radi o medicinskoj sestri na kirurškim odjelima ili o operacijskoj medicinskoj sestri. Zato je važno da medicinska sestra, kao ravnopravni član multidisciplinarnog kirurškog tima, bude upoznata s najnovijim smjernicama u prevenciji infekcija i zajedno s liječnicima implementira najbolju praksu zasnovanu na rezultatima istraživanja na kirurške odjele i u operacijske sale.

Zaključci sa Simpozija nalažu da se bolesniku kroz čitav preoperativni period pristupa vodeći se najnovijim smjernicama za prevenciju infekcija, a koje uključuju sljedeće postupke:

 1. adekvatna preoperativna prehrana (parenteralna ili enteralna),
 2. adekvatna preoperativna kontrola glikemije i termije,
 3. preoperativna priprema kože dan prije operacije i na sam operativni dan po protokolu i „check“ listi (najbolje rezultate pokazali su octenidinski antiseptici za pranje kože),
 4. preoperativno brijanje operacijskog polja kliperom, neposredno pred samu operaciju,
 5. davanje bolusa antibiotika 45 minuta do jedan sat prije operacije; ukidanje nepotrebnog postoperativnog liječenja antibioticima, osim ako nije indicirano ABG – om,
 6. kirurško pranje ruku tekućim losionom u trajanju 30 sekundi i utrljavanje alkoholnog antiseptika,
 7. mijenjanje rukavica kirurga svakih 1,5 sati (ako operacija traje duže),
 8. zamjena instrumenata koji su bili u kontaktu s otvorenim lumenom crijeva,
 9. nema dokaza da jednokratni operacijski veš i incizijska folija bitno utječu na smanjenje postoperativnih infekcija rane.

Simpozij smo napustili bogatiji za nove spoznaje u prevenciji infekcija te kirurške metode zbrinjavanja bolesnika s povećanim intraabdominalnim tlakom i fistulom.

Izvješće napisala: Elzika Radić, dipl. med. techn.

]]>
http://sestrinstvo.kbcsm.hr/izvjesce-4-simpozij-hrvatskog-drustva-za-digestivnu-kirurgiju-u-porecu/feed/ 0
Edukacija „Stilovi osobnosti i timski rad – kako dobro surađivati s kolegama i pacijentima usprkos različitostima koje nas živciraju“ http://sestrinstvo.kbcsm.hr/edukacija-stilovi-osobnosti-i-timski-rad-kako-dobro-suradivati-s-kolegama-i-pacijentima-usprkos-razlicitostima-koje-nas-zivciraju/ http://sestrinstvo.kbcsm.hr/edukacija-stilovi-osobnosti-i-timski-rad-kako-dobro-suradivati-s-kolegama-i-pacijentima-usprkos-razlicitostima-koje-nas-zivciraju/#comments Tue, 06 Mar 2018 08:47:55 +0000 Ela Vujanić http://sestrinstvo.kbcsm.hr/?p=2934 Ono što netko voli i smatra da je dobro, ispravno, talentirano ili simpatično, drugome može biti slabost, ići na živce ili biti mana.

Poštovane kolegice i kolege,

dana 09. ožujka 2018. godine, u Multimedijskom centru, u 11 sati, održat će se edukacija „Stilovi osobnosti i timski rad – kako dobro surađivati s kolegama i pacijentima usprkos različitostima koje nas živciraju“ magistra i profesora psihologije Mateja Sakomana u organizaciji Ureda za osiguranje i unapređenje kvalitete zdravstvene zaštite KBC – a Sestre milosrdnice.

Edukacija će otvoreno progovarati o manama i prednostima te izazovima komunikacije u zdravstvu. Svakom će sudioniku, prilikom prijave, biti poslan DISC upitnik koji će riješiti i zatim ponijeti sa sobom na Edukaciju. Osim vlastitog rezultata po ispunjavanju Upitnika, sudionici Edukacije će dobiti i puno bolje razumijevanje vlastite osobe i drugih koje susreću te se time lakše usredotočiti na različitost kao na prednost i lakše se prilagoditi kolegama ili bolesnicima.

Edukacija će se sastojati od:

-       ispunjavanja DISC upitnika za sve sudionike,

-       opisa Upitnika i stilova osobnosti,

-       analize rezultata i praktičnih primjera i

-       kratkog videa.

Predviđeno trajanje Edukacije je 60 minuta. Edukacija će biti vrednovana od strane Hrvatske liječničke komore i Hrvatske komore medicinskih sestara.

Pozivamo sve zainteresirane liječnike, medicinske sestre i tehničare i drugo zdravstveno osoblje da se prijave na uredzakvalitetu@kbcsm.hr te iskoriste priliku sudjelovati na svrsishodnoj i zanimljivoj edukaciji.

Veselimo se zajedničkoj edukaciji,

Ured za osiguranje i unapređenje kvalitete zdravstvene zaštite

]]>
http://sestrinstvo.kbcsm.hr/edukacija-stilovi-osobnosti-i-timski-rad-kako-dobro-suradivati-s-kolegama-i-pacijentima-usprkos-razlicitostima-koje-nas-zivciraju/feed/ 0
Tečaj treće kategorije za medicinske sestre i tehničare “Multidisciplinarni pristup zbrinjavanja bolesnika s ozljedom kralježnice” http://sestrinstvo.kbcsm.hr/tecaj-trece-kategorije-za-medicinske-sestre-i-tehnicare-multidisciplinarni-pristup-zbrinjavanja-bolesnika-s-ozljedom-kraljeznice/ http://sestrinstvo.kbcsm.hr/tecaj-trece-kategorije-za-medicinske-sestre-i-tehnicare-multidisciplinarni-pristup-zbrinjavanja-bolesnika-s-ozljedom-kraljeznice/#comments Thu, 01 Mar 2018 12:45:12 +0000 Ela Vujanić http://sestrinstvo.kbcsm.hr/?p=2925 Poštovane kolegice i kolege,

u prilogu donosimo obavijest o nadolazećem tečaju treće kategorije za medicinske sestre i tehničare “Multidisciplinarni pristup zbrinjavanja bolesnika s ozljedom kralježnice”* koji će se održati 15.03.2018. godine od 09 do 14 sati u Predavaonici Klinike za traumatologiju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice.

Program i podatci za prijavu: OBAVIJEST I PROGRAM.

*Broj sudionika ograničen.

]]>
http://sestrinstvo.kbcsm.hr/tecaj-trece-kategorije-za-medicinske-sestre-i-tehnicare-multidisciplinarni-pristup-zbrinjavanja-bolesnika-s-ozljedom-kraljeznice/feed/ 0
Edukacijske aktivnosti za medicinske sestre/tehničare u ožujku 2018. http://sestrinstvo.kbcsm.hr/edukacijske-aktivnosti-za-medicinske-sestretehnicare-u-ozujku-2018/ http://sestrinstvo.kbcsm.hr/edukacijske-aktivnosti-za-medicinske-sestretehnicare-u-ozujku-2018/#comments Thu, 01 Mar 2018 12:41:19 +0000 Ela Vujanić http://sestrinstvo.kbcsm.hr/?p=2921 Poštovane kolegice i kolege,

 u prilogu možete pogledati popis edukacijskih aktivnosti za medicinske sestre i tehničare u ožujku 2018. godine.

 • 01.03.2018. Disfagija nakon moždanog udara – uloga medicinske sestre, iskustva (Nada Blažević, med. sestra, Ivana Dvoršek, bacc. med. techn.), Dvorana Klinike za neurologiju, 13:30
 • 06.03.2018. Sestrinska dokumentacija: dokument koji obvezuje i štiti sestrinsku profesiju (Ivana Komarica, bacc. med. techn., Nina Šarić, bacc. med. techn.), Multimedijski centar, 13:30
 • 07.03.2018. Učinak timske komunikacije na terapijski ishod detoksifikacijskog programa kod ovisnika o drogama (Ana – Marija Kolarić, dipl. med. techn., Stjepan Šimatović, med. tehničar), Klinika za traumatologiju, 13:30
 • 08.03.2018. Trijaža  kod masovnih nesreća u bolničkim uvjetima (Maja Martinčević, bacc. med. techn., Martina Dušak, dipl. med. techn.), Klinika za tumore, Predavaonica 5. kat, 13:30
 • 08.03.2018. Zdravstvena njega intenzivnog neurološkog bolesnika (Tatjana Perić, bacc. med. techn., Franjo Liška, bacc. med. techn.), Dvorana Klinike za neurologiju, 13:30
 • 09.03.2018. Stilovi osobnosti i timski rad – kako dobro surađivati s kolegama i pacijentima usprkos različitostima koje nas živciraju (Matej Sakoman, prof.) Multimedijski centar, 11:00
 • 15.03.2018. i 16.03.2018. HIPEC – Hipertermička intraperitonejska kemoterapija (Marija Vajda, bacc. med. techn., Gabrijela Bajramović, bacc. med. techn.), Predavaonica Klinike za kirurgiju, 13:30
 • 15.03.2018. Utjecaj stresa na rad medicinskih sestara u zbrinjavanju neurološkog bolesnika (Lenka Kopačević, dipl. med. techn.), Dvorana Klinike za neurologiju, 13:30
 • 27.03.2018. Enteralna prehrana u potpornoj i palijativnoj skrbi – kako osigurati optimalan i siguran unos? (Ivanka Benčić, bacc. med. techn., WOCN, Marija Kahlina, bacc. med. techn.) Multimedijski centar, 13:30
 • 29.03.2018. Sestrinska dokumentacija: dokument koji obvezuje i štiti sestrinsku profesiju (Ivana Komarica, bacc. med. techn., Nina Šarić, bacc. med. techn.), Klinika za tumore, Predavaonica 5. kat, 13:30

Predavanjima mogu prisustvovati sve zainteresirane medicinske sestre i tehničari, osim za predavanje 09.03.2018., Stilovi osobnosti i timski rad – kako dobro surađivati s kolegama i pacijentima usprkos različitostima koje nas živciraju, za koji se treba prethodno prijaviti.

]]>
http://sestrinstvo.kbcsm.hr/edukacijske-aktivnosti-za-medicinske-sestretehnicare-u-ozujku-2018/feed/ 0
Izvješće: Regionalni tečaj traumatoloških operacijskih sestara u Mariboru http://sestrinstvo.kbcsm.hr/izvjesce-regionalni-tecaj-traumatoloskih-operacijskih-sestara-u-mariboru/ http://sestrinstvo.kbcsm.hr/izvjesce-regionalni-tecaj-traumatoloskih-operacijskih-sestara-u-mariboru/#comments Wed, 21 Feb 2018 13:09:27 +0000 Ela Vujanić http://sestrinstvo.kbcsm.hr/?p=2906 Od 21. do  22.  siječnja 2018. godine, u Mariboru, u Hotelu Habakuk, organiziran je regionalni tečaj za traumatološke operacijske sestre.

Prisustvovale su medicinske sestre /instrumentarke i tehničari instrumentari iz Slovenije, Hrvatske i Srbije. Predavači iz Slovenije bile su sestre iz  UKC Maribor, OB Murska Sobota i SB Celje. Iz Hrvatske su sudjelovale instrumentarke KBC-a Split, KB-a Dubrava, KBC-a Sestre milosrdnice, KBC-a Osijek, KB-a Merkur i KB-a Sv.Duh. Srbiju su predstavile instrumentarke Instituta za ortopedsko kirurške  bolesti Banjica, KC Niš i KCS Urgentnog centra Beograd.

Kliniku za kirurgiju, KBC Sestre milosrdnice, predstavljala je instrumentarka Dijana Hussri, a kolegice iz Klinike za trumatologiju, lokacija Draškovićeva aktivno su nastupile s dva predavanja na temu:

 1. „Introduction of department“: Nevenka Lukavski
 2. „Distal radius – our experience“: Tanja Stiperski

Tečaj je otvorila medicinka sestra Marjetka Mihelič, glavna sestra traumatološke sale KBC-a Maribor, koja je održala kratki govor dobrodošlice. Kroz prezentirane radove dobili smo uvid u organizaciju i način rada sestara instrumentarki traumatoloških operacija u različitim državama. Razmijenili smo iskustva vezana za instrumente s kojima svakodnevno radimo. Dotakli smo se i tematike školovanja i edukacije sestara instrumentarki, čemu se u Sloveniji daje osobita važnost. Istaknuli smo problem operacijskih sestara u Hrvatskoj, za koje ne postoji trenutno mogućnost izobrazbe na dodiplomskim studijima. Naše medicinske sestre ova specifična znanja i tehnike instrumentiranja prenose s „koljena na koljeno“, te su prisiljene tražiti informacije kroz stranu literaturu.

Posebno su bile korisne  rasprave nakon svakog predavanja. Kroz rasprave smo imali priliku komentirati pozitivne radne procese, razmijeniti dojmove te dobiti uvid u organizaciju rada u susjednim državama.

Na kraju radnog dijela organizirano je druženje za sudionike na otvorenom, te smo imali prilike uživati u pogledu na pohorske skijaške staze.

Izvješće priredila: Elzika Radić, dipl.med.techn.

]]>
http://sestrinstvo.kbcsm.hr/izvjesce-regionalni-tecaj-traumatoloskih-operacijskih-sestara-u-mariboru/feed/ 0
Predavanje “Transfuzija za početnike” http://sestrinstvo.kbcsm.hr/predavanje-transfuzija-za-pocetnike/ http://sestrinstvo.kbcsm.hr/predavanje-transfuzija-za-pocetnike/#comments Thu, 15 Feb 2018 08:42:06 +0000 Ela Vujanić http://sestrinstvo.kbcsm.hr/?p=2895 Poštovane kolegice i kolege,

u prilogu Vam dostavljamo obavijest o nadolazećem predavanju “Transfuzija za početnike“* namijenjenom svim zainteresiranim medicinskim sestrama i tehničarima, s naglaskom na kolegice i kolege zaposlene unatrag godinu dana.

Veselimo se Vašem dolasku!

Obavijest Transfuzija za početnike

*Predavanje se neće vrednovati od strane Hrvatske komore medicinskim sestara. 

]]>
http://sestrinstvo.kbcsm.hr/predavanje-transfuzija-za-pocetnike/feed/ 0
Obilježavanje Svjetskog dana bolesnika http://sestrinstvo.kbcsm.hr/obiljezavanje-svjetskog-dana-bolesnika/ http://sestrinstvo.kbcsm.hr/obiljezavanje-svjetskog-dana-bolesnika/#comments Tue, 06 Feb 2018 18:53:02 +0000 Ela Vujanić http://sestrinstvo.kbcsm.hr/?p=2868 I ove godine 11. veljače 2018. obilježavamo Svjetski dan bolesnika. Tim povodom u crkvi Presvetog Srca Isusovog u nedjelju 28. siječnja 2018. godine održana je sveta misa i prigodni koncert. Družba sestara milosrdnica Sv. Vinka Paulskoga održala je prigodni koncert za sve bolesnike i djelatnike Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice. Tim povodom prvi put nastupile su i časne sestre članice tamburaškog sastava koje su izvele i nekoliko prigodnih pjesama.

Na taj način pridonijeli smo obilježavanju Svjetskog dana bolesnika i zahvaljujemo svima onima koji o bolesnicima nesebično skrbe.

U nastavku slijedi kratki prijenos s koncerta, kako bi mogli vidjeti i oni koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati istom.

]]>
http://sestrinstvo.kbcsm.hr/obiljezavanje-svjetskog-dana-bolesnika/feed/ 0
Edukacijsko – rekreacijski kamp za djecu s epilepsijom http://sestrinstvo.kbcsm.hr/edukacijsko-rekreacijski-kamp-za-djecu-s-epilepsijom/ http://sestrinstvo.kbcsm.hr/edukacijsko-rekreacijski-kamp-za-djecu-s-epilepsijom/#comments Tue, 06 Feb 2018 18:49:03 +0000 Željka Benceković http://sestrinstvo.kbcsm.hr/?p=2882 Pripremila: Kristina Kužnik mag.med.techn. Klinika za pedijatriju KBC Sestre milosrdnice

Nakon višegodišnje stanke ponovo je održan Edukacijsko – rekreacijski kamp za djecu s epilepsijom.  Organiziran je pd strane Hrvatske udruge za epilepsiju i Odjela dječje neurologije i epileptologije, Klinike za pedijatriju KBC – Sestre milosrdnice, pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za zdravstvo grada Zagreba.

Kamp se održavao od 20. do 23.prosinca 2017. godine u Hotelu Tomislavov dom, na Sljemenu. Sudjelovalo je 20-tak djece sa aktivnom epilepsijom. Zdravstveni tim bio je iz Klinike za pedijatriju KBC – a Sestre milosrdnice, Odjela dječje neurologije i epileptologije, a činile su ga: doc. dr. Maša Malenica, dr. Monika Kukuruzović, Kristina Kužnik, mag. med. techn, Mirela Passero, ms, te psiholog Lana Žigić Antić. Posjetila ga je i predsjednica Hrvatske udruge za epilepsiju dr. Ana Sruk.

Kroz 4 dana Kampa održane su dvije radionice s neuropedijatrom gdje se govorilo i učilo o tome što je to epilepsija, vrstama epileptičkih napada, pravilnom uzimanju terapije, kako pomoći kod napada, kako živjeti s epilepsijom, kada se obilježava dan epilepsije i slično. Radionice su održane s s psihologom, a su imala priliku govoriti o svojim osječajima i strahovima vezanim uz epilepsiju, kako se ne sramiti bolesti, kako se nositi s novim načinom života te kako poboljšati svoju kvalitetu života.

Uz edukacijske radionice održane su i dije sportske i dvije kreativne radionice. Prvu sportsku radionicu održali su s djecom volonteri Grada Zagreba pod vodstvom Maje Lang Morović, a drugu Centar za korejske borilačke vještine pod vodstvom trenera Mladena Kužnika. Kreativnu radionicu vodila je Lidija Oršanić, odgajatelj na Klinici za pedijatriju, KBC – a Sestre milosrdnice, uz pomoć drugih članova zdravstvenog tima, a timu se zadnji dan pridružila i kolegica Snježana Stanić. U radionicama su izrađivani snjegovići, sobovi i razni Božični ukrasi koje su djeca ponijela kući nakon kampa.

U jutarnjem dijelu dana djeca su svakaodnevno boravila na svježem zraku okružena snijegom, šetajući i grudajući se na stazama, a u popodnevnom dijelu djeca su svakodnevno boravila u hotelskom bazenu gdje su uživala u vodenim radostima. Večernje vrijeme prolazilo je uz priču, filmove, muziku, ples i zabavu. Djeca, sudionici Kampa, ponovili bi ovu avanturu dogodine, isto kao i članovi zdravstvenog tima kojima je ovo bilo izvrsno iskustvo.

]]>
http://sestrinstvo.kbcsm.hr/edukacijsko-rekreacijski-kamp-za-djecu-s-epilepsijom/feed/ 0